Varje Reikilärare har satt sitt eget avtryck

Varje Reikimästare har satt sitt avtryck

KänslaEducations grundare Anna-Sofia G Vesterlund är representerar sjätte Reikigenerationen efter Hawaya Takata, åttonde efter Mikao Usai. Hittills har hon utbildat sig för sju olika Reikilärare. Flera av dem var bland de första som anammade Reiki när den kom till Sverige. Då var Reikin fortfarande okänd och utbildningarna var ofta dyra. 50 000 svenska kronor var mer regel än undantag för en Reikimasterutbildning under 1990-talet.

Alla Reikilärare har attraherats av Reikin av sin individuella anledning, och därefter lagt sin individuella prägel i den. Den första Reikiläraren hittade Reikin när hon kämpade mot lungcancer. För henne kom inte cancern som en blixt från klar himmel. Cancern var en konsekvens av hennes tidigare rökande. Men det låg också något djupare bakom cancern. Något som begränsade hennes frihet och hämmande hennes kapacitet att syresätta sig. Att hon blev cancerfri var bara en del av hennes helande.

Anna-Sofias andra Reikilärare hade lärt sig Reiki:

  • Av nyfikenhet, som en del av ett andligt sökande.
  • För att kunna helas på djupet. Därför det var alltför lätt att i terapi säga vad terapeuterna ville höra. Energimedicin kunde istället erbjuda läkning bortom orden.
  • För att läka fysiskt och kunna leva ett normalt liv.

Själv har KänslaEducations grundare behövt lära sig att slappna av och hantera sitt inre driv. Hon hade haft högt blodtryck och migrän sedan tonåren, symtom som var för i sig tyder på överbelastning. Men för henne var förmågan att uppleva djupavslappning inte tillräcklig. Hon hade sett hur livet kunde knäcka vissa individer. Av den anledningen ville hon förstå hur livet fungerade.


Den naturliga urkraften gentemot det vi kan påverka

När KänslaEducations grundare Anna-Sofia kom i kontakt med Reiki hade hon med sig ett synsätt som hon hade fått av sin mamma, biologi-, fysik- och matematikläraren. ”Naturen har en livskraft som flödar genom allt som är levande. Det är den sanna kraften.”

Efter att ha utbildat sig till civilekonom och drivit eget företag (i vilket hon gav behandlingar och utbildade inom Reiki) under ett par år, ifrågasatte hennes pappa hennes sysselsättning:

”Börjar det inte bli dags att jobba med det du utbildat dig till?”

Då svarade Anna-Sofia:

”Det är ju det jag gör. Hur tror du att det är möjligt att jag fortfarande har verksamhet igång när så många andra lägger ned efter bara några år? Min ekonomutbildning har gett mig grunden för företagande.”

Vid samma tidpunkt ifrågasatte hennes mamma istället hennes utbildning:

”Är det något jag inte kan begripa i ditt liv så är det varför du läst ekonomi, det är ju ingen vetenskap.”

Det är nog endast en naturvetare som ifrågasätter ett etablissemang som är allmänt vedertaget. Men finns likväl en stor skillnad mellan det naturvetenskapliga och det samhällsvetenskapliga.

I naturen finns universella krafter som alltid finns där, som exempelvis gravitation. Naturvetenskapen går ut på att identifiera de krafterna och arbeta tillsammans med dem.

Ekonomi handlar om något helt annat. Ordet i sig betyder hushålla med begränsade resurser, och det symboliserar alla val och möjligheter som ligger i det människoskapta. I ekonomin finns inga absoluta svar, istället beror det på. Är resultatet bra eller dåligt? Det beror av vad du velat skapa. Om naturlagarna ligger i det naturvetenskapliga ligger ledarskap och medveten styrning i det samhällsvetenskapliga.

Det finns en anledning till att vetenskapsmän ofta varit tvärvetenskapliga. För den som vill förstå livet räcker det inte med att förstå en del av vetenskapen. Mönster och sammanhang visar sig för den som öppnar sig för helheten.

Reikin visade Anna-Sofia livsenergin, den viktiga pusselbit som ofta saknas i livets pussel. Livsenergi i sig är osynlig, men vi kan se dess verkningar på samma sätt som vi kan uppfatta vinden genom rörelser i ett träds lövverk. Än är de få personer som kommit på hur livsenergi ska mätas.

Liksom alla sina företrädare har Anna-Sofia satt sin egen prägel på sitt Reikiutövande. Här handlar det om enkla modeller som förklarar orsak och verkan, så att människor kan lära sig att förstå sig själv så att de kan leva i medvind istället för i motvind. KänslaEducation är till för att människor ska kunna bejaka sina egna känslor och låta dem bli en styrka.

Att Anna-Sofia behövde Reiki, det var uppenbart från allra första början. Varför, ja det tog lite längre tid att förstå sig på. Ofta ser vi den röda tråden först när vi tittar i backspegeln. Men första gången hon kom i kontakt med Reikiprinciperna, då visste hon att hon hade hittat det hon ville jobba med.

Complete and Continue