Helandeteknik med flera syften

Helandeteknik med flera syften

(Innehållet i denna gratiskurs är svar på frågor som brukar komma upp under Reikiutbildningar)

Reiki är en teknik som hittades medan grundaren letade efter något annat. Sedan har den utvecklats i olika steg, av olika personer med olika kompetensområden. Olika länder har dessutom valt att anamma Reikin på olika sätt. Redan 2008 erbjöd över 800 sjukhus i USA (1), framförallt vid sömnsvårigheter och oro, smärta och illamående under graviditet. I England erbjuds Reiki på sjukhus vid stresshantering och allvarlig sjukdom som cancer. I Sverige används Reikienergin professionellt framförallt av kroppsterapeuter, såsom massörer.

Den vanligaste användningen Reiki är dock inte inom sjukvård utan för eget bruk. Det är många som vi traditionellt inte förknippar med helande som använder sig av Reikiteknikerna. Många lastbilschaufförer, förskollärare, bönder, a-kassehandläggare och forskare använder sig av Reiki, men de kanske inte alltid berättar om det.


Tillbaka till källan

I jämförelse med andra healingtraditioner är Reiki en tämligen ny teknik för helande. Där meditation, yoga, akupunktur har rötter långt före Kristi födelse, uppstod Reikin först under början av 1900-talet. 1922 för att vara exakt. Men detta betyder inte att Reiki är ett modernt påfund.

Reiki är ingen ytterligare gren i religionsträdet. Reikin är trädstammen ur vilken helandet och de olika religionerna växer ifrån. Reikiinitieringen sätter oss i direktkontakt med det gudomliga. Reiki är ett steg närmare källan.

Men Reikin är fri från religionstillhörighet. Man behöver inte tro på något särskilt för att ha nytta av Reikienergin. De flesta som använder Reikienergin står utanför idag utanför religiösa traditioner, eller så väver in de den i sina redan existerande utövande. Det var faktiskt så Reikin kom till grundaren Mikao Usai efter en tre veckors fastevecka på det heliga berget Kurama.

(1) Reiki in hospitals William Lee Rand http://www.reiki.org/reikinews/reiki_in_hospitals....

Complete and Continue  
Discussion

0 comments